ロシア国立原子力研究大学博士課程学生1名が、本学原子核工学コースにて長期研修を行いました。期間は2018年12月13日より2019年3月25日までです。

学生個人の研究テーマと実施内容を事前に十分に検討した受入を実施したことにより、受入学生の博士学位論文作成に役立つ修学成果を得ることができました。また学術的交流をより高めるため、受入学生にはMEPhIで実施している研究内容について、受入期間中に開催された日本原子力学会2019春の大会(3月20日~22日,茨城大学)において、口頭とポスターの両発表を行いました。

学生の感想

During my internship, I tried to walk around Tokyo every week and study the culture of Japan. I visited several museums such as National Museum of Nature and Science, National Museum of Emerging Science and Innovation Miraikan and Science Museum. I really like Japanese food, especially chahan, gyoza, ramen, sushi, okonomiyaki, oyakodon and others.

In the New Year holidays, I traveled towards the South of Japan. I went to Kyoto, Nara, Osaka, Naoshima, Okayama. I really enjoyed traveling in Japan and I hope to make a trip to the north of Japan.

I am very pleased with the internship at the Tokyo Institute of Technology. I am sure that my experience and knowledge will be useful to me in the future. I want to say thank you to the organizers of the internship, to all participants in the laboratory and personally to the Professor.